Boendeguide

Hur vill du bo?

Bra att veta inför ankomst

Inför ankomst

Efter ditt bokningstillfälle, kontrollera din bokningsbekräftelse så att den stämmer för att undvika missförstånd.

 

Vid bokning av campingtomt se gärna till att i förhand registrera Camping Key Europe, vilket är ett krav då vi är en SCR-ansluten campingplats. Läs mer om Camping Key Europe här nedan. 

 

Incheckningstider är följande:

Stugor
Incheckning från 15:00. Utcheckning senast 11:00.

Campingtomter
Incheckning från 15:00. Utcheckning senast 12:00.

Under vistelsen

 

Eventuella klagomål bör framföras snarast möjligt, dock senast klockan 11.00 dagen efter ankomst. Fel som uppstår under vistelsen ska meddelas omgående till receptionen så att vi får möjlighet att åtgärda dem.

 

Eventuella skador
Boende ansvarar för alla skador som uppstår på fastigheten och dess inventarier under vistelsen. Det är då också mycket viktigt att meddela receptionen om detta.

 

Avresestädning
Om inte städningen är gjord enligt de instruktioner som givits vid incheckning så debiteras du i efterhand kostnaden för en avresestädning. Priset varierar beroende på storleken på boendet.  

 

Förbud
Det råder rökningsförbud i samtliga stugor och allmänna utrymmen på campingen. Vid överträdelse tas en saneringsavgift ut. Det gäller även i de fall där djur tas med till djurfri stuga. 

 

Borttappade nycklar

Borttappade nycklar debiteras vid avresa enligt följande:

Servicehuskort: 75 SEK
Stugnyckel: 2000 SEK
Campingplatsnyckel: 200 SEK

 

Förbrukningsmaterial
Rengöringsmedel, diskmedel och toalettpapper finns i stugorna.

 

Latrin & Gråvatten

I servicehus 2 - 6 finns det lokaler avsedda för latrintömning.

 

För ekipage med fasta tankar finns en station avsedd för detta i närheten av receptionen. Denna station är dock avstängd vintertid.

 

Miljö och avfall
Tillsammans är det viktigt att vi värnar om miljön. Här är några tips för hur du kan göra skillnad: 
- Diska inte under rinnande vatten
- Sortera ert avfall i avsedda behållare på våra miljöstationer
- Kasta gärna er pant i våra Pantamera-kärl, där alla pengar oavkortat går till Barncancerfonden 
- Grillkol ska kastas i avsedda behållare på våra miljöstationer

Trivsel och ordning

För oss är det väldigt viktigt att alla gäster på vår anläggning ska trivas. Av den anledningen finns det ordningsregler framtagna i samarbete med de nordiska campingorganisationerna som alla gäster ska följa. 

Följande ordningsregler är framtagna i samarbete med de nordiska campingorganisationerna och är tillkomna för din och andra campares och besökares trevnad.

 

Åldersgräns
Ansia Resort är en familjecamping och därför måste minst två personer i varje objekt vara minimum 20 år, detta gäller både för att hyra campingplats eller boka stuga.

Utcheckningstider
Utcheckning för camping sker senast 12:00 och för stuga senast 11:00. Därefter uttages ny dygnsavgift.

Hastighetsbegränsning och fordonstrafik
Inom campingområdet är fordonshastigheten begränsad till 20 km/h - tänk på att det finns många barn här! Dagtid är fordonstrafik endast tillåten för boende gäster och servicepersonal. Efter klockan 24:00 är all motorfordonstrafik förbjuden för boende gäster. Vid sen ankomst, parkera utanför receptionen och checka in morgonen efter.

Brandsäkerhet
Tänk på brandrisken och placera ditt ekipage 4 meter från din granne. Elkablar får ej dras över väg och dragkroken måste riktas mot körbar väg. Vid incheckning får du skriftlig information om brandskyddsrutiner som råder. Inom området råder eldningsförbud, använd egen grill när du ska grilla.

Tystnadsregler
Anpassa ljudnivån så att övriga boendegäster kan sova ostört från 23:00-07:00. Under denna tidsperiod är enbart boende gäster på campingen behöriga att vistas på campingområdet.

Miljö och hygien
Hjälp oss att hålla campingplatsen ren och skräpfri, använd sopbehållarna som finns inom området. Hundägare ombeds hålla sina hundar kopplade och inte rasta dem inom campingområdet. Vänligen plocka upp bajs och släng hundbajspåsar i avsedda behållare.

Övrigt
Campingvärden eller personal ansvarar inte för skador eller förlust av ägodelar.
Den som skadar byggnader, material eller andra campares ägodelar, eller bryter mot dessa ordningsregler, kan göras ersättningsskyldiga och avvisas.
Då Ansia Resort är ansluten till SCR behöver du ett giltigt campingkort för att checka in, detta kan du köpa eller förnya i receptionen vid ankomst

CampingKey Europe

Camping Key Europe är det digitala kundkortet för alla som bor på campingplats. Camping Key Europe är ett europeiskt samarbete och det finns idag mer än 1 miljon kortinnehavare. Alla campingplatser som är medlemmar i SCR Svensk Camping är anslutna till systemet. Det digitala kortet är också laddat med rabatter och erbjudanden som gör semestern billigare, bekvämare och tryggare.

Läs mer och köp